Mobilitate cadre didactice în cadrul programului Erasmus+

Publicat de WebmasterLSDV în: 2024-10-11

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale a acordat anul trecut Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Acreditarea Erasmus pentru Mobilităţi Erasmus+ în domeniul Educaţie Şcolară, cu codul 2022-1-RO01-KA120-SCH-000111824 şi perioada de valabilitate 01.03.2023-31.12.2027.

În anul școlar 2023-2024 trei cadre didactice din cadrul liceului au beneficiat de mobilități Erasmus+ și au participat la cursuri de formare în străinătate. Aceste cursuri au fost selectate, atât în funcție de nevoile de formare ale participanților, cât și de nevoile școlii din care aceștia fac parte.

Astfel, în perioada 30.06 - 06.07 2024, doamna profesor-psihopedagog Diana Găucă a participat, ca reprezentant al școlii noastre, la un curs de formare la Istanbul, Turcia. Cursul, intitulat “Time to Become a 21st Century Teacher & New Teaching Methodologies to Motivate Creativity and Innovation in The Classroom”, s-a adresat unui grup de profesori din Italia, Serbia, Egipt, Turcia și România și a urmărit împărtășirea exemplelor de bune practici legate de predarea la clasă, folosind noi metode și tendințe de predare care răspund nevoilor elevilor. Au aflat atât despre diverse instrumente educaționale, cât și despre utilizarea eficientă a tehnologiei în sala de clasă. Pentru un profesor psihopedagog care se luptă mereu să găsească noi strategii de îmbunătățire a învățării, să adapteze noi metodologii, acest curs a fost cu siguranță, un câștig de care vor beneficia nu doar cei care l-au urmat, ci și ceilalți colegi din instituție.

În perioada 22.07 – 27.07 2024, doamnele profesor-psihopedagog Anda Pasc și Roxana Oltean au participat la cursul “Successful Strategies for Teaching Students with Special Needs in Every Classroom”, care a avut loc la Florența, Italia. Cursul s-a adresat unui grup de cadre didactice din toată Europa, care aveau în comun dorința de a cunoaște mai multe despre munca cu copiii cu nevoi speciale. Astfel, colegele noastre au avut ocazia să împărtășească din experiența lor în munca cu elevii cu deficiențe vizuale și asociate și au beneficiat în același timp de experiența și modul de lucru al formatorilor și al colegilor din alte țări. Firul roșu al cursului a fost dat de ideea că în spatele oricărei emoții negative există o nevoie care trebuie împlinită, iar noi, profesorii care lucrăm cu copii speciali trebuie să ne cultivăm capacitatea de a vedea mereu frumusețea, calitățile și binele din fiecare elev.

Le mulțumim colegelor noastre pentru participarea la aceste cursuri și pentru amabilitatea de a ne prezenta și nouă, în cadrul diseminării din Consiliul Profesoral din data de 09.10.24, nu doar câteva informații și imagini, ci și o mare parte din experiența și emoțiile formatoare pe care le-au  trăit acolo.

„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea”.

1 fișiere anexate