Mobilitate de grup pentru elevi în cadrul programului Erasmus+ Zagreb, Croaţia – 20-24 mai 2024

Publicat de WebmasterLSDV în: 2024-06-14

În perioada 20-24 mai 2024, liceul nostru a organizat cea de a II-a mobilitate de grup pentru elevi, în cadrul acreditării Erasmus+.

Cinci elevi din clasele a X-a A și a XI-a A, însoțiți de trei cadre didactice și un părinte, s-au implicat în activități alături de elevi din instituția gazdă, Centrul Vinko Bek din Zagreb, Croația. În prima zi au avut ocazia să se cunoască cu elevii din Croația și să schimbe primele impresii despre asemănările și deosebirile dintre cele două sisteme educaționale.


A doua zi au desfășurat activități comune privind utilizarea tehnologiei de acces și a aplicațiilor pentru deficienții de vedere. Au testat dispozitivul BrailleNote Touch și au avut parte de câteva experiențe culinare, gătind împreună și bucurându-se de muzica și dansurile specifice fiecărei țări.


În cea de-a treia zi a mobilității, s-au realizat câteva activități de cultură generală privind cele două țări. Apoi, în cadrul workshop-ului de tehnologie, elevii au lucrat în echipe și și-au evaluat în excell și kahoot cunoștințele despre cele două țări. Spre seară au luat la pas centrul istoric al Zagrebului, unde elevii și-au exersat abilitățile și tehnicile de mânuire a bastonului alb.


În cea de-a patra zi elevii din ambele țări au participat la un atelier de artă folosind tehnica papier mache apoi s-au relaxat la bowling. Seara, elevii noștri au făcut o prezentare a României iar apoi s-au bucurat de Karaoke împreună cu colegii croați.


Și ultima zi a avut un program încărcat. S-au format două grupe, una a vizitat sala cu imprimantele braille, cealaltă grupă a realizat un podcast împreună cu elevii din Croația. Grupul s-a reîntregit apoi și au participat toți la un workshop despre tehnologia 3D. Întâlnirea s-a încheiat cu un timp de socializare, în oraş, împreună cu elevii și profesorii croați.


1 fișiere anexate