Delegatie franceză în vizită la Liceul pentru Deficienți de Vedere
Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-09-02
Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, primește în data de 6 septembrie 2010, vizita unei delegații din Franța formată din președintele rețelei de specialiști în domeniul deficiențelor de vedere din Europa, ENVITER - European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research, domnul Francis Guiteau, și doi medici.
Scopul vizitei este acela de a stabili noi proiecte de colaborare care să contribuie la dezvoltarea instituțională și a programelor educaționale derulate în cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere.
Rețeaua ENVITER activează din martie 2001, ca urmare a ideii de împărtășire a experiențelor și de punere în practică a unor proiecte care să vină în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere din Europa, propunere care a venit din partea mai multor specialiști care își desfășurau activitatea în instituții pentru persoane cu deficiențe vizuale. ÃŽn anul 2009 rețeaua ENVITER a fost înregistrată oficial în Franța, ca asociație și reunește în prezent 18 instituții pentru educația și recuperarea persoanelor cu deficiențe de vedere din 14 țări europene dintre care: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, România și Ungaria.
Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca a obținut calitatea de membru activ al rețelei ENVITER - European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research în anul 2008, de atunci fiind implicat într-o serie de proiecte europene.
Obiectivele rețelei ENVITER sunt următoarele:
- Dezvoltarea unei rețele de specialiști care lucrează cu și în numele persoanelor cu deficiențe de vedere în cadrul programului de ÃŽnvățare pe tot parcursul vieții- Lifelong Learning Programme.
- Oferirea unui forum european pentru schimb de cunoștințe, expertiză și experiență între membrii rețelei.
- Promovarea și influențarea bunelor practici în domeniul deficiențelor de vedere.
- Inițierea și realizarea de cercetări, cursuri și diseminarea cunoștințelor direcționate către îmbunătățirea accesului la programul de învățare pe tot parcursul vieții și a altor servicii pentru persoanele cu deficiențe de vedere.