Nu există rățușca cea urâtă (Mondenități)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2008-06-24

Nimeni nu este atât de critic cu propria persoană și nu se apreciază atât de nemilos precum femeile. De ce peste 80% din femei sunt atât de nefericite pentru aspectul lor exterior? ÃŽntotdeauna celelalte arată nemaipomenit, cu atât mai mult cu cât ne gândim că mass-media ne arată zilnic cât de frumoase trebuie să fie acestea. Secretul aspectului seducător al trupului stă în faptul că radiază de frumusețe, aceasta având puțin de a face cu optica. Dacă îți închipui că găsești secretul frumuseții tale în corpul alteia, te înșeli. Deci, uit-o pe Claudia Schifer. Concentrează-te asupra ta, deoarece nu există rățușca cea urâtă.

Depinde de strălucire

Mass-media încearcă să ne convingă că frumusețea fără cusur, figura perfectă și părul de-a dreptul de vis există.

A fi frumoasă înseamnă a avea o strălucire aparte și a fi propriul model.

Adevărata frumusețe

vine din interior. Bucuria de viață și armonia oglindesc lumina ta interioară și fac din tine ceea ce ești. ÃŽn special prin aceasta ai o atracție asupra celorlalți. Nu ți s-a întâmplat și ție să te afli în situații în care un efect atrăgător asupra ta l-au avut și alți oameni care nu corespundeau idealurilor tale de frumusețe, dar aveau o strălucire deosebită? Eliberează-te așadar de tot ce înseamnă imagini de reclamă și mass-media. Nu trebuie să corespunzi unui model sau artist, deoarece fiecare fată este frumoasă în felul ei.

Sănătoasa lume a modei?

Teama kilogramelor, a complexelor, a cultului corpului este inepuizabilă și a fost mult dezbătută. ÃŽnsă, idealurile de frumusețe sunt numai de natură virtuală, de suprafață, neavând nimic în comun cu realitatea. Chiar și viața de model este, în cea mai mare măsură, una închipuită. Puține fete frumoase pot să-și mențină, fără intervenții, figura de manechin. Până și modelele trebuie să-și perfecționeze figura cu ajutorul operațiilor estetice. Un lucru este sigur: nimeni nu este perfect.

Prelucrat de Adela Cetinoiu, clasa a XI-a A