Concursul de muzică folk „Lacrimă de dor”

Publicat de WebmasterLSDV în: 2008-06-24

Prima ediție a concursului de muzica folk „Lacrimă de dor” s-a desfășurat în data de 6 martie 2008 în cadrul liceului nostru. După cum spunea doamna profesor-educator Maria Zaporojan, organizatoarea acestui concurs, denumirea acestuia are o semnificație aparte, fiecare dintre noi având în suflet și în inimă „o Lacrimă de dor”.
Prezentatorii concursului au fost elevii Gheorghe Câmpean (calasa a XI-a A) și Florentina Popa (clasa a XII-a), care au evidențiat, prin cuvintele lor meșteșugite, trăsăturile caracteristice ale fiecărui concurent. Din juriu au făcut parte Florin Toloargă (avocat) președinte, Elena Bucur, Constantin Cristache, Maria Mosora și Daniela Bartha. Acompaniamentul concurenților a fost asigurat de Darie Drăgoi (profesor de religie la Liceul „George Coșbuc”) și elevul Călin Lăcătuș din clasa a XII-a A.
La concurs au participat zece concurenți din clasele IX-XII. Fiecare concurent a prezentat două piese, dintre care una aparținând genului de muzică folk, evaluată de juriu și o altă piesă opțional.
Câștigătorii au fost în ordine: Alexandra Marica (clasa a XII-a A) premiul întâi; Lavinia Lakatos (Clasa a XI-a A) premiul al doilea; Mate Emöke (Clasa a XII-a A) premiul al treilea.
Deși concurenții au avut o prestație excelentă, pe alocuri acompaniamentul a lăsat de dorit, nesincronizându-se întotdeauna cu vocea soliștilor. După terminarea concursului, cantautorul de muzică folk Emeric Imre a susținut un super-recital, după care a făcut și câteva mărturisiri pentru revista noastră. Astfel, el și-a amintit că și-a început cariera muzicală în cadrul „Cenaclului Flacăra” cu 23 de ani în urmă și că la liceul nostru, a venit pentru prima oară în 1986, când a cântat alături de George Nicolescu și Ducu Bertzi.
` ÃŽn încheierea manifestării s-a organizat o mică petrecere, mulțumindu-se totodată organizatorilor și sponsorilor: Fundația „Allan Sona” (Scoția), reprezentată prin domnul Hugh Ferguisson; Magazinul „Giulia”, prin domnul Adrian Pocol; Hipermarketul „Auchan”, prin domnul Madaras Zoltan; Laboratorul de cofetărie „Mia Tur”, prin domnul Constantin Ion; Diplomele au fost realizate de Ileana Petrovan și Simona Pop.