Admitere școala postliceală tehnician maseur

Publicat de WebmasterLSDV în: 2019-08-20

Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca organizează admitere pentru ocuparea locurilor în cadrul Şcolii Postliceale de Tehnician Maseur Nivelul 5 de calificare pentru anul școlar 2019 – 2020.

 Absolvenţii de liceu din România, cu deficienţe de vedere, se pot înscrie la cursurile Şcolii Postliceale din cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca în vederea obţinerii Certificatului de Competenţe Profesionale pentru:
 

TEHNICIAN MASEUR: BUGET 12 LOCURI.
 

Profilul / domeniu: Estetica şi igiena corpului omenesc

Calificarea profesionala: Tehnician maseur

Nivelul de învăţământ / nivel de calificare: nivelul 5 de calificare

Forma de învăţământ: zi

Durata studiilor: 2 ani

 Înscrierile se fac în perioada 26 august – 4 septembrie 2019, între orele 8:00 – 14:00

 Pentru participarea la examen, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale şi condiţii specifice.
 1.    Condiţii generale de înscriere la Şcoala Postliceală de Tehnician Maseur
  1. Are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi cu domiciliul în România;
  2. Cunoştinţe de limba română, scris şi vorbit;
  3. Are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
  4. Are capacitatea deplină de exercițiu;
  5. Are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată în baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate, din punct de vedere fizic şi psihic;
  6. Îndeplineşte condiţiile de studii, absolvent de bacalaureat;
  7. Nu a fost condamnat sau condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori a autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție.
 2.    Condiţii specifice pentru înscrierea la Şcoala Postliceală de Tehnician Maseur:
    • Studii liceale;
    • Abilităţi de comunicare;
    • Abilităţi pentru munca în echipă;
    • Certificat de handicap vizual;
    • Certificat de orientare școlarâ.
 Examen va consta în:

1. Proba scrisă: test grilă

a. Data şi ora desfăşurării: 05 septembrie 2019, ora 09.00

b. Locul desfăşurării: Sediul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere, Cluj-Napoca, situat pe Calea Dorobanţilor nr 31, et. II, Sala de şedinţe.

 2. Interviu

a. Data şi ora desfăşurării: 06 septembrie 2019, ora 09.00

b. Locul desfăşurării; Sediul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere, Cluj-Napoca, situat pe Calea Dorobanţilor nr. 31, et II, Cabinet metodic.

 NOTĂ : Dacă numărul elevilor înscriși conform prezentei metodologii de admitere în  învățământul postliceal nu depășește numărul de locuri aprobate pentru constituirea grupei, atunci admiterea se va face numai pe bază de dosar.

3. Tematica şi bibliografia pentru examenul la Şcoala Postliceală de Tehnician Maseur

a. Tematica:

Funcţiile fundamentale ale organismului uman

I.               Funcţiile de relaţie

1.    Sistemul nervos

Măduva spinării

Encefalul

Sistemul nervos vegetativ

2.    Mişcarea

Sistemul osos

Articulaţiile

Sistemul muscular

II.             Funcţiile de nutriţie

1.    Circulaţia

Grupele sangvine- transfuzia

Hemostaza şi coagularea sângelui

Marea şi mica circulaţie

Circulaţia limfatică

Activitatea cardiacă

2.    Respiraţia: Plămânii

 

b.    Bibliografia:

Cristescu, D., Sălăvăstru, C., Voiculescu, B., Niculescu, C., Th., Cârmaciu, R. Biologie – Manual pentru clasa a XI- a. Editura Corint, Bucureşti, 2008.

4. Componenţa dosarului de admitere:


  1. Opis.
  2. Cerere de înscriere la admitere la Şcoala Postliceală de Tehnician Maseur, adresată directorului Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca – conform modelului pe care îl găsiţi la secretariatul unităţii de învăţământ;
  3. Declaraţie pe proprie răspundere care să ateste că nu a fost şi nu este urmărit penal – conform modelului care se găseşte la secretariatul unităţii de învăţământ.
  4. Copie, conform cu originalul, certificată de către secretarul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca a actului de identitate sau a oricărui document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
  5. În cazul în care candidatul şi-a schimbat numele, se solicită copie conform cu originalul, certificată de către secretarul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca după documentele care atestă schimbarea numelui – certificat de căsătorie sau dovada schimbării numelui;
  6. Copii legalizate după documentele care să ateste nivelul studiilor, a diplomei de bacalaureat etc.
  7. Copie conform cu originalul, certificată de către secretarul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, după certificatul de handicap.
  8. Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate fizică şi psihică, corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării admiterii la şcoala postliceală, eliberată de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate. Acesta va conţine, în clar, numărul, data, numele şi prenumele candidatului, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii.
  9. Curriculum vitae în format european care să ateste locurile de muncă în care a mai frecventat şi studiile de specialitate, în format european (www.cveuropean.ro/cv-online.html)
  10. Alte documente relevante pentru înscrierea la admiterea la şcoala postliceală.

 

Notă: Vă rugăm să aranjaţi documentele în dosar conform ordinii menţionate mai sus şi să vă asiguraţi că aveţi depuse toate documentele pentru a putea să treceţi de prima etapă de verificare a dosarelor. Va rugăm să lăsaţi şi un număr de telefon scris pe prima filă a dosarului.

 1      Date de contact
 

Dosarele de concurs se vor depune la secretariatul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca situat pe Calea Dorobanţilor nr. 31, conform graficului de mai jos.

Persoana de contact este: Corina Câmpan – secretar

Pentru informaţii suplimentare puteţi să ne contactaţi la telefon: 0264 – 431346 sau e-mail: defvedere.cj@gmail.com

 

Director adjunct,

 Prof. Ioan Cîmpean

1 fișiere anexate