Conferință interregională cu și pentru elevi la Cluj
(Proiecte europene)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2008-02-21

ÃŽn perioada 15-17 decembrie 2006, Consiliul Județean al Elevilor Cluj a organizat a IV-a ediție a Conferinței Interregionale a Consiliior elevilor.

Aceasta s-a desfășurat pe tema Integrarea tinerilor în Uniunea Europeană - avantaje și dezavantaje ale acesteia.

Participanții au fost membrii consiliilor Județene ale Elevilor din Bihor, Bistrița, Satu-Mare, Mureș, Arad, Maramureș etc.

Conferința s-a desfășurat sub semnul prieteniei, datorită legăturilor care s-au format în timpul acesteia și sub semnul muncii, grație atelierelor la care au participat invitații și organizatorii. La Conferința de Presă care a avut loc în deschidere au fost invitați primarul Clujului, Emil Boc, prefectul, Alin Ghișe, șeful poliției clujene, Constantin Păcurar, și alte persoane de marcă. Cele trei puncte cheie ale acestei întâlniri au fost atinse de atelierele următoare: Avantaje și dezavantaje ale integrării tinerilor în Uniunea Europeană susținut de Cristina Sânmărtean (președinte al C.J.E. Cluj) și Horațiu Marc (vicepreședinte), Integrarea în Uniunea Europeană a persoanelor cu dizabilități senzoriale susținut de Ovidiu Tuduruță (membru al C.J.E. Cluj) și al III-lea atelier Toleranță și intolerantă susținut de Alina și Ioana Morar (membrii în C.J.E. Cluj). Pe parcursul conferinței au avut loc și câteva cursuri de instruire în ceea ce privește Constituția Uniunii.

Prin realizarea acestor conferințe se dorește o mai bună informare a elevilor despre Uniunea Europeană și o eventuală colaborare a Consiliilor Elevilor din diferite județe în derularea unor proiecte.


Ovidiu Tuduruță
Clasa a XI-a A