Caravana cinematografică pentru nevăzători

Publicat de WebmasterLSDV în: 2013-05-31

Cu prilejul zilei copilului, fundația Cartea Călătoare și Liceul tspecial din Cluj-Napoca , au plăcerea de a vă invita la o nouă proiecție a unui film accesibilizat pentru nevăzători în orașul dvs. Proiecția va avea loc in ziua de 3 iunie 2013, ora 16 in incinta liceului.

In cadrul proiecției va fi vizionat filmul artistic pentru copii Ho Ho Ho în regia lui Jesus del Cerro, cu Åžtefan Bănică jr., Bogdan Iancu, Pavel Bartoș, și Alina Chivulescu în rolurile principale.

ÃŽn perioada noiembrie 2012 octombrie 2013 Fundația Cartea Călătoare va derula proiectul „Caravana cinematografică pentru nevăzători” care își propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficiențe de vedere prin accesibilizarea unui număr de 16 filme artistice și difuzarea acestora în cinematografe și alte locații.

Pentru prima dată în România nevăzătorii din întreaga țară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe.

Aceste proiecții vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere de a se bucura de un film în condiții normale mergând la cinematograf, dar și o șansă de informare, conștientizare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor.

Caravana cinematografică pentru nevăzători va fi prezentă în majoritatea municipiilor de județ și va proiecta filmele accesibilizate de noi în biblioteci publice, filiale ale Asociației Nevăzătorilor din România și în licee pentru nevăzători.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, este realizat cu sprijinul Fundația Orange România care a oferit o finanțare de 28.930 Euro.

Carmen T: „Eu am fost foarte încântată. Filmul nu m-a impresionat prea mult, dar am descoperit că într-adevăr daca urmărim un film fără să-l vedem, pierdem o foarte mare cantitate de informații. Cred că genul ăsta de filme chiar reușește să ne dea puțină normalitate, sau cum se zice, puțină incluziune...“

Manu: „Excelente explicațiile, atât cât să nu fie deranjante, dar suficiente. Așa chiar am merge la film... Măcar o dată la lună să existe pe undeva prin vreun cinematograf din Cluj un astfel de film...“

Prin intermediul proiectului „Caravana cinematografică pentru nevăzători” ne propunem ca normalitatea să nu mai fie un fapt excepțional, astfel încât din ce în ce mai mulți nevăzători să meargă în cinematografe alături de prieteni și familiile lor.


Gabriela Dima

Email : dimagabriela@fcc.ro

Telefon: 0720 404 958