Lansare Tabăra ICC 2012 Tabăra Internațională de Calculatoare și Comunicare pentru tineri nevăzători și slab văzători

Publicat de WebmasterLSDV în: 2012-07-29

Asociația Pontes, în parteneriat cu Liceul pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca desfășoară în perioada 1-8 August proiectul ICC 2012 - ICC goes East: The International Camp on Communication and Computers in Romania RO-11-E32-2012-R1, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.1. - Schimburi de Tineri, aprobat, gestionat și monitorizat în România de către ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Beneficiem totodată de suportul partenerilor locali (Primăria Municipiului Cluj-Napoca, RADP Cluj, RATUC, Consiliul Județean Cluj, Salina Turda, Departamentul de Psihopedagogie Specială (UBB Cluj-Napoca), Asociația Nevăzătorilor Filiala Cluj) și sponsorilor noștri Brinel, BAUM, Adaconi, Evoline, ISDC, Bartimeus, Institute Integriert Studieren, Johannes Kepler University of Linz Austria, Support Centre for Students with Special Needs Masaryk University Brno).

Acțiunea principală a proiectului este reprezentată de Tabăra Internațională de Calculatoare și Comunicare pentru tineri cu deficiențe de vedere, care va avea loc în perioada 1-8 august 2012, în Cluj-Napoca și la care vor participa tineri cu dizabilități vizuale, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, veniți din unsprezece țări.

Această tabără, aflată dejà la a optsprezecea ediție, le oferă în fiecare an tinerilor cu dizabilități de vedere din Europa șansa să participe la o săptămână de tabără creată pentru nevoile lor specifice. Aceasta este prima oară când tabăra se desfășoară în România și, conform tradiției, participanții vor avea zilnic ateliere de calculatoare, în cadrul cărora vor descoperi și învăța să utilizeze sau să adapteze la nevoile proprii diverse softuri și echipamente, precum și ateliere de comunicare, care îi vor ajuta să-și dezvolte încrederea în sine, să știe să gestioneze stresul, să descopere alte limbi și culturi, sau să învețe cum să se pregătească pentru accesarea unui loc de muncă. ÃŽn fiecare seară participanții se vor bucura și de o serie de activități de timp liber adaptate special pentru ei, precum: împușcături cu laser, cățărat, călărit, popice, o vizită la expoziția pentru persoane cu dizabilități vizuale din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, înot, o zi de excursie la Salina Turda și în Cheile Turzii etc.

Ne puteți vizita pe data de 1 august, la ora 19:00, la sesiunea de deschidere a taberei, precum și pe parcursul celorlalte zile, în cadrul activităților.



Persoane de contact

Marian Pădure coordonator proiect

E-mail: mpadure@gmail.com

Tel: 0746 67 65 14, 0723 245 385

Elisabeta Pintilie coordonator național ICC pentru România

E-mail: elispintilie@gmail.com

Tel: 0741160399

Situl proiectului: www.icc.pontes.ro

Situl Asociației Pontes: www.pontes.ro