BIBLIOTECA VIE - ZIUA EUROPEANÄ‚ A LIMBILOR

Publicat de WebmasterLSDV în: 2011-09-29

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, a organizat în 26 septembrie 2011, ora 12.00,atelierul de lucru :„Biblioteca vie!”

ÃŽncepând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene, Europa fiind posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Scopul Zilei europene a limbilor vorbite este de a serba diversitatea lingvistică în Europa și de a sprijini cunoașterea unui număr mai mare de limbi de către populație.

Cu prilejul Zilei Europene a Limbilor, Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj, organizează o “Bibliotecă vie” în cadrul căreia sunt invitați vorbitori de diferite limbi : engleză, franceză, maghiară, romani, germană, spaniolă, italiană, scoțiană, etc..

Printre aceștia se enumeră atât vorbitori nativi de diferite limbi din Europa și din afara acesteia, dar și persoane care vorbesc fluent o limbă străină și sunt dornice să împărtășească din experiența acestora.

Aceste activități au ca obiective: cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine atât la școală cât și în afara acesteia.

Atelierul de lucru “Biblioteca Vie” se finalizează cu un poster dedicat Zilei Europene a Limbilor.

Activitatea este coordonată de Elisabeta Pintilie, profesor de engleză.