Curs de limbaj gestual adaptat tactil

Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-11-02

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, organizează în perioada 01 05 noiembrie 2010 cea de a doua parte a cursului de însușire a limbajului gestual adaptat tactil pentru persoanele cu deficiențe senzoriale multiple / surdocecitate.

Cursul se realizează în colaborare cu Organizația Sense Internațional, România, și cu Asociația Persoanelor cu Surdocecitate în România.

ÃŽn perioada menționată are loc formarea pentru nivelul intermediar al Cursului privind Limbajul Gestual Adaptat Tactil adresat cadrelor didactice de la grupele de elevi cu deficiențe senzoriale multiple/surdocecitate. Cursul se finalizează prin susținerea unui test și obținerea unei adeverințe de absolvire.

Formatorii sunt : Ioana Tufar formator național și Elena Gherghel președinta Asociației Adulților pentru Persoane cu Surdocecitate.

Obiectivele cursului sunt următoarele:

- formarea specialiștilor care lucrează cu persoanele cu surdocecitate în utilizarea limbajului gestual adaptat tactil;

- Promovarea bunelor practici în domeniul comunicării între cadrele didactice de la clasă și persoanele cu deficiențe senzoriale multiple;

Beneficiarii sunt 20 de cadre didactice ale Liceului pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, profesori care lucrează cu elevi cu deficiențe senzoriale multiple/surdocecitate, precum și alți profesori din liceu care doresc să deprindă tehnicile limbajului gestual și care au participat și la cursul pe primul nivel de instruire.