Liceul pentru Deficienți de Vedere - Åžcoală Europeană

Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-05-18

O delegație a Liceului pentru Deficienți de Vedere a participat, în data de 22.04.2010 la Palatul Parlamentului din București, la ceremonia de înmânare de către Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a titlului de „Şcoală Europeană”. Certificatul de Åžcoală Europeană se acordă pentru o perioadă de trei ani cu scopul de a evidenția efortul școlilor în asigurarea dimensiunii europene în educație și racordarea managementului instituțional la politicile europene în domeniul educației și formării profesionale.

Reamintim faptul că Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca a obținut titlul de „Şcoală Europeană” în anul 2007, ocupând locul I pe țară cu cel mai mare punctaj dintre instituțiile aflate în competiție iar, în aprilie 2010, a obținut reconfirmarea din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a titlului de Åžcoală Europeană.
„Reconfirmarea titlului de Åžcoală Europeană are menirea de a certifica, odată în plus, calitatea procesului educațional și a condițiilor oferite de școlile speciale care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj în general și de Liceul pentru Deficienți de Vedere în special. Această distincție ne onorează și ne bucură dar ne și obligă să menținem aceleași standarde calitative. Totodată, prin intermediul acestui titlu, Liceul pentru Deficienți de Vedere a devenit un veritabil ambasador al României în Europa, prin promovarea unei imagini pozitive a țării noastre și a valorilor școlii românești” consideră președintele Consiliului Județean Cluj, DOMNUL Alin Tișe