Tinerii Europei (Pulsul școlii)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2009-03-31


Cu două luni în urmă, pe 6 septembrie la Wilhelms-Haven, echipa Liceului pentru Deficienți de Vedere din Cluj a obținut un extraordinar loc întâi la torbal. Au jucat impecabil, impunându-se în unsprezece meciuri din unsprezece, împotriva unor echipe cu o vastă experiență. Deși fiind cei mai tineri, aceștia au dominat în mare parte meciurile, reușind la sfîrșit să-și câștige titulatura de „Tinerii Europei”. Aceasta, deoarece și în primăvara acestui an au câștigat un alt turneu pentru tineri sub 20 de ani, la Berna.

Cuvintele de laudă, adresate de către toți organizatorii, au amintit că, din șase turnee, ai noștri au câștigat cinci și au pierdut unul, obținând locul doi. Astfel, datele statistice ale celor șase turnee arată că „tinerii europei” au câștigat 57 de meciuri, au făcut două remize și o singură înfrângere. ÃŽn ceea ce privește golaverajul, cam tot timpul s-au clasat pe primul loc.

Aceste șase turnee de care vă spuneam mai sus s-au desfășurat de-a lungul a trei ani și jumătate, timp în care echipa a fost construită din: Horațiu Marta, Ioan Pleș, Mihai Căbuz, iar al patrulea jucător a fost schimbat aproape de fiecare dată (Bogdan Cristea, Cornel Budică, Dorel Puha, Valentin Velicico).
Echipa a fost condusă în permanență de domnul profesor Tiberiu Damian Furda.

Căbuz Mihai, Clasa a XI-a A